close

VM i Falun kommer inte bara att bli en folkfest utan här bryter vi också ny mark med innovativ teknik för hur vi kan följa eventet på plats, grymt!
Läs mer från pressinformationen här: 

Pressinformation från Falun2015

VM-apparna tillgängliga för nedladdning

Nu finns de två apparna Live Results Falun2015 och Live Arena Falun2015 att ladda ner. Apparna ger alla som följer skid-VM en förhöjd upplevelse av VM, oavsett om man är på plats eller följer tävlingarna hemifrån.

– Appen Live Results Falun2015 kan redan nu användas för att planera vistelsen i Falun. Men det är först när VM drar igång som den unika liveinformationen finns tillgänglig i apparna,

säger Kent Lövgren, marknadschef för Falun2015.

Med skid-VM i Falun runt hörnet har två officiella appar för tävlingarna nu blivit tillgängliga för nedladdning till telefoner och surfplattor.

- Det har varit ett uttalat mål från vår sida att erbjuda någonting extra när det gäller den digitala upplevelsen av VM. Tillsammans med Ericsson, Tension Graphics och Triona AB har vi utvecklat två unika appar som garanterat kommer att ge mervärde för användarna, oavsett om de är på plats här i Falun eller följer tävlingarna hemifrån, 

säger Kent Lövgren, marknadschef för Falun2015.

Live Results Falun2015 är den perfekta guiden för ditt besök och din vistelse i Falun. Den är användbar redan nu, vid planeringen av VM-besöket. Appen erbjuder kartor och alla nyheter från Falun2015, samt det fulla programmet för tävlingarna och alla evenemang därutöver. I samband med att VM startar presenteras även ingående information om alla tävlingsdeltagare och tävlingsresultat som uppdateras i realtid. För användare som är på plats finns även information om trafik, transporter och aktuell väderinformation. Med hjälp av all den fördjupade information som appen erbjuder får användaren ut det mesta möjliga av VM i Falun.
Live Results Falun2015 är utvecklad av Triona AB och finns tillgänglig kostnadsfritt för iOS, Android samt även som en mobilanpassad webbsida för Windows-phone.

Live Arena Falun2015 är en digital upplevelse. Appen är utvecklad för plattor med innovativ 3D-teknik och erbjuder interaktiva funktioner och unikt innehåll med anknytning till VM i Falun. Framför allt ger Live Arena användaren chansen att ta del av tävlingarna i Falun även hemifrån. När VM startar kan användaren själv bestämma vilka TV-kameror hon/han vill följa under tävlingarna (gäller endast Sverige och USA) och därmed vara sin egen TV-producent. Det kommer även att finnas möjlighet att följa skidåkare direkt i spåret via en interaktiv karta i 3D-miljö.
Live Arena Falun2015 är utvecklad av Tension Graphics AB och finns tillgänglig kostnadsfritt för iOS.

Båda apparna är baserade på en ny plattformslösning från Ericsson, som varit partner för den digitala upplevelsen kring skid-VM.

– Tidigare har sportintresserade tvingats följa en mängd olika källor för att få den information man söker. Plattformen Ericsson Networked Event samlar informationen och möjliggör den totala digitala upplevelse man förväntar sig under ett stort sportevenemang. 

Cecilia Atterwall, Head of Strategy, Marketing and Communications på Global Services, Ericsson.

Du hittar mer information om apparna och hur du laddar ned dem på falun2015.com/live
Text och bilder är för fri publicering.

Frågor om detta ämne kan besvaras av:
Kent Lövgren, marknadschef Falun2015, tel. 070-527 00 25
Ericsson Corporate Communications, phone: +46 10 719 69 92, e-mail: media.relations@ericsson.com
Mats Bayard, vd Triona, tel 073-391 78 80
Magnus Björkman, vd Tension, tel 070-339 93 91
Skid-VM i Falun 2015 AB
Postadress: Box 316, 791 27 Falun, Sweden
Besöksadress: Lugnetvägen 20, 791 31 Falun

www.falun2015.com
www.facebook.com/Falun2015
www.twitter.com/Falun2015
http://instagram.com/falun2015

falun_livefalun2015

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go top