close

Bakgrund

Pers signum har varit att ständigt bryta ny mark och att utveckla sig själv, samtidigt som han alltid strävat efter att hålla hög kvalitet. Faktorer som har skapat honom ett starkt varumärke, så även efter den sportsliga karriären.

Efter idrottskarriären genomförde Per ett år som trainee på Vattenfall. Året därpå blev han rekryterad till Swedbank för att tillsammans med dem bygga upp en ny skräddarsydd service för elitidrottare. Idéen var Pers egen och han nu är ansvarig för upplägget.

Per har fortfarande ett starkt band till sin forna idrottskarriär och är aktiv inom Svenska skidförbundet. Som deltagare i det internationella skidförbundet (FIS) representerar han Sverige inom två områden, Världscupkommittén samt Cross Country Executive Board.

Parallellt jobbar Per även med TV och har varit involverad i flera framgångsrika tv- och webbproduktioner, som Vinterstudion, Mitt liv som Hellner och Mästarnas mästare. Han arbetade även med Sveriges television i många av deras större sändningar gällande längdåkning, som vid världsmästerskap och olympiska spel. Nyligen blev Per expertkommentator på Eurosport.

Se även Pers meriter.

Go top